De werkwijze van BP

Kwaliteit, de grootste bijdrage aan het milieu van BP

BP® is betrokken bij mens en milieu. Daarom is duurzaamheid voor BP® zo belangrijk, dat ze dit in hun kwaliteitseisen hebben geïntegreerd.
Als familiebedrijf met de zevende generatie aan het roer weet BP® wat het betekent om te handelen met het oog op de toekomst. Als bedrijf neemt BP® zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en creëert duurzame waarden voor de mensen die met hen samenwerken.


DUURZAAM DUURT HET LANGST.

Duurzaamheid betekent een lange levensduur.  Wie producten maakt die langer dan gemiddeld meegaan, heeft minder waardevolle grondstoffen nodig. dat betekent dus minder stoffen, garens en materialen. De impact gaat echter nog veel verder. Want er is dan ook minder stroom nodig. Maar ook minder verpakkingsmateriaal en transport, waardoor de uitstoot van CO2 wordt beperkt.

Duurzame producten
Het maken van producten met een lange levensduur maakt deel uit van het duurzaamheidsbeleid van BP® . Dat geldt voor alle collecties voor alle beroepsgroepen. De jarenlange knowhow, het uitgekiende kwaliteitssysteem en het streven naar de beste kwaliteit inspireert BP® steeds opnieuw om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan.


FAIRANTWOORDELIJKHEID DRAGEN.

Gerenommeerde instituten controleren BP® of zij hun verantwoordelijkheid in de textielketen nemen. In het Duurzaamheidsverslag van BP® doen zij verslag van hun activiteiten, de successen en natuurlijk ook de verbeterpunten.
De klanten van BP® , de medewerkers, de leveranciers en andere betrokkenen verwachten van BP® dat zij doelen stellen op het gebied van duurzaamheid, hun prestaties laten meten en maatregelen treffen om nog duurzamer te worden. Vanuit deze doelstelling bieden zij transparantie over de vooruitgang en de uitdagingen volgens de gerenommeerde internationale standaard (Global Reporting Initiative, GRI).


ZELFBEWUST, GEMOTIVEERD EN MET EEN UITGESPROKEN KWALITEITSBEWUSTZIJN.

Elk kledingstuk zit boordevol passie en engagement. Want wat voor onze klanten geldt, geldt ook voor BP: excellente kwaliteit ontstaat alleen door zelfbewust en gemotiveerd werk.

Keulen
In de binnenstad van Keulen profiteren de 119 medewerkers van BP® van een interessant pakket aan arbeidsvoorwaarden. Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen voor flexibele werktijden, een fitnessabonnement dat toegang biedt tot meer dan 1000 sportstudio’s in heel Duitsland, een cursus, studie of zelfs een stage bij een buitenlandse partner. Maar BP staat ook open voor een sabbatical of een externe coach en nog veel meer. Bij BP® staan we open voor de toekomst en willen we elke dag een beetje beter worden. Natuurlijk moeten we daar ons best voor doen en dat is niet altijd eenvoudig. Maar het is ook leuk, en af en toe aanleiding voor een feestje!

Vetra, de BP-productielocatie in Tunesië.

Deze BP- productielocatie werd bijna 25 jaar geleden opgericht en is dankzij zijn expertise een onmisbare partner voor BP